dilluns, 14 de febrer del 2011

Ensenyament congela l'ampliació del programa "Educat 1x1" de digitalització a les aules

Font: 3cat24


El Departament d'Ensenyament ha decidit congelar l'ampliació del programa "1x1 de digitalització a les aules". Els 40.000 alumnes que s'hi havien d'afegir el curs que ve hauran d'esperar almenys fins que s'hagin analitzat bé els resultats d'aquesta experiència, segons ha donat a conèixer la consellera Irene Rigau, coincidint amb l'obertura del període de preinscripció als centres d'ensenyament infantil i de primària i també als instituts de secundària pel curs 2011-2012.

Ensenyament ha decidit congelar l'ampliació de l'"Educat 1x1". La consellera ha justificat posar fre al programa estrella del seu antecessor al càrrec, Ernest Maragall, per qüestions pressupostàries, però també, perquè davant les crítiques i dificultats que han tingut els que s''hi han apuntat vol analitzar si cal continuar endavant amb aquestes condicions. En aquest sentit, Rigau ha explicat que els instituts que ja l'estant aplicant, ho continuaran fent. En canvi, pel que fa a la nova onada de 40.000 alumnes, la consellera ha dit: "Necessitem fer una pausa i valorar bé com s'està aplicant i veure'n resultats".

Irene Rigau no ha pogut precisar si hi ha diners perquè els instituts que ja fan l'1x1 puguin ampliar el curs que ve el nombre de grups que treballen amb portàtils a l'aula. Així ho ha dit durant l'obertura del període de preinscripció escolar, que s'allargarà fins al 25 de febrer.

El projecte Educat 1x1 de digitalització a les aules catalanes ja es troba actiu en més de sis-cents centres, però es preveia que en quatre anys s'estengués a tots els alumnes de secundària i el cicle superior d'educació primària.

Des de l'inici d'aquest curs escolar, a més, disposava del seu propi lloc web, des d'on també es connecta amb la plataforma Atria, el repositori de continguts digitals, on els alumnes i les famílies es connecten per accedir a materials didàctics de les diverses assignatures.

1 comentari:

  1. El programa 1x1, o "problema 1x1" como me gusta llamarlo, ha sido una desafortunada campaña populista lanzada de manera precipitada e irresponsable sin permitir al colectivo docente desarrollar unos nuevos modos de enseñar que permitan sacarle algún provecho. Ahora tanto los profes como nuestros hijos no tienen más que un problema delante con el que no saben qué hacer. Bueno, nuestros hijos sí: chatear, acceder a las redes sociales, ver películas, accedera a webs porno, y otras decenas y miles de variedades de entretenimiento que un portátil permite a nuestros hijos. Un experimento así en un pais que quiere y requiere desarrollar el talento en sus nuevas generaciones, necesita que se haga un seguimiento muy intenso no vaya a ser que, como creemos unos cuantos padres, el experimento de las narices vaya al final a erosionar precisamente sus posibilidades de desarrollar ese talento. Os invito a leer y participar en el blog http://problema1x1.blogspot.com/

    ResponElimina