Fa pocs dies s’ha celebrat a Alemanya una reunió amb representació de casi totes les principals distribucions Linux, on es plantejaven com afrontar un dels problemes que tenen els desenvolupadors per a fer aplicacions per aquest sistema operatiu: la diversificació.
El món de les distribucions Linux és molt ric, i cadascú pot trobar-ne una més adequada a les seves necessitats i als seus coneixements/habilitat amb la informàtica. Però aquesta riquesa es converteix en un problema quan cadascuna segueix un funcionament diferent.
Quan volem instal·lar un programa per a la nostra distribució, no sempre trobem un instal·lador preparat, i moltes vegades cal recórrer a compilar el codi font, instal·lar, crear una llançadora al nostre menú… Però per a molts aquesta és una tasca farragosa i que a vegades acaba amb un programa que no funciona del tot bé. A més alguns desenvolupadors s’excusen dient que crear instal·ladors per a totes les distribucions és una feinada i si han de fer això a part de portar el seu programa a Linux, doncs llavors, l’esforç ja no paga la pena.
I és per això que representants de OpenSuse, Fedora, Ubuntu, Mageia i Debian s’han reunit a Nuremberg, al que han anomenat com a AppInstall 2011, per a donar un pas endavant, i crearl’AppStream però la idea és tenir una eina comú a totes les distribucions, que comparteixi les fonts del programari, i que permeti als usuaris instal·lar el programa sense maldecaps. Per a començar el projecte, es va decidir que l’Ubuntu Software Center era una interfície perfecte, però van preferir que el motor fos PackageKit i es va pensar en Open Collaboration Services, per a la informació que requerirà la participació dels usuaris com comentaris o puntuacions del programari.

La iniciativa ha estat molt ben rebuda, ja que facilitarà molt l’adaptació de usuaris novells, que vulguin fer servir Linux al seu escriptori (i per què enganyar-nos, ens simplificarà la vida a tots!). La idea també facilitarà l’arribada del programari a totes les distribucions per igual, alhora que traurà feina als desenvolupadors sense repercutir negativament en la diversitat del nostre SO, així que personalment trobo que és un gran pas per a les distribucions Linux, que ja era hora que en fessin un de conjunt!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada