dilluns, 10 de maig del 2010

Creat un nou sistema Wi-fi perquè les connexions siguin 10 vegades més ràpides

 

Un nou format de transmissió sense fil de dades permetrà que les connexions per Wi-fi siguin d'aquí dos anys fins a 10 vegades més ràpides que les actuals, ha anunciat avui el grup sectorial nord-americà Wi-fi Alliance.

Aquesta organització amb seu a Texas, propietària de la marca Wi-fi i encarregada de certificar que els aparells electrònics compleixen els estàndards d'aquesta tecnologia, s'ha aliat amb un soci japonès, Wireless Gigabit Alliance (WiGig Alliance) per difondre les especificacions del nou format.

D'aquesta manera tot el sector podrà treballar sobre els mateixos estàndards, i això permetrà que les aplicacions i els dispositius que es desenvolupin amb aquesta tecnologia, que ocuparà la banda de 60 gigahertzs, siguin compatibles entre si.

Amb una connexió Wi-fi amb tanta amplada de banda, de 60 gigahertzs pels 2,4 i 5 gigahertzs amb què opera el Wi-fi convencional, es podran fer tasques ara impossibles o excessivament lentes.

Transmissió de pel·lícules

Un dels exemples que abans es podran veure a mercat serà la transmissió sense fil d'una pel·lícula en alta definició des d'un reproductor o d'un ordinador personal a la televisió, sense necessitat del cable HDMI que s'acostuma a utilitzar ara.

"La connexió de dispositius a 60 gigahertzs suposarà una emocionant millora en les capacitats de Wi-fi d'avui dia. Augmentarà la utilitat de tecnologies utilitzades per centenars de milions de persones cada dia", va assegurar el responsable executiu de Wi-fi Alliance, Edgar Figueroa, en un comunicat.

El president i conseller delegat de WiGig Alliance, Ali Sadri, ha afegit que "ara que les nostres especificacions s'han completat i publicat, és el moment per posar la vista a aconseguir una gran experiència per a l'usuari".

Banda ampla interna

Sobre una banda de 60 gigahertzs la velocitat de transmissió sense fil de dades es podrà mesurar en gigabytes per segon, mentre que amb l'actual estàndard de Wi-fi els intercanvis es mesuren per només desenes de megabytes per segon, segons van explicar els responsables de les dues agrupacions.

La generalització d'aquest estàndard, que requerirà almenys dos anys, podria ser realment el començament de les xarxes informàtiques sense cables a la llar, encara que el seu abast serà més reduït, de manera que el senyal podria tenir problemes per superar les parets que separen dues habitacions, per exemple.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada