dijous, 4 de febrer del 2010

Visita de Richard Stallman a l'IES Lacetània

El passat divendres 29 de gener va tenir lloc la conferència de Richard Stallman, fundador del Moviment del programari lliure, de la Free Software Foundation i del Projecte GNU a l'IES Lacetània


A:

http://picasaweb.google.com/eltermometretic/Stallman

Us hem deixat les fotos que ha fet en Xavier Cardona, al que li estem molt agraits, així com la descripció que en Salvador Cardona ha fet de l'event:


"No voldria deixar passar més dies sense comentar-vos l'experiència de la xerrada de l'Stallman a l'Institut Lacetània.
No sé ben bé si la xerrada va ser d'informàtica o de filosofia, o millor dit de religió.
Hi havia un ambient que barrejava la comunió en el moviment PL, la bonhomia de compartir-ho tot, l'espera del showman Stallman, ...

Allà estàvem tots plegats: els convençuts del PL, els curiosos, els estudiants mig-obligats pels professors, els internautes malalts, els alternatius de tot, els no creients en res, ... i algun que altre profà.

I llavors sortí Stallman i ens parlà d'ètica i de llibertat, i ens féu adonar-nos que la normalitat amb que vivim les TIC té molts aspectes que Orwell ja preveié amb el 1984.
I ens parlà del Dimoni, que molts tenim a casa i li donem de menjar, i de les seves accions malèvoles. I dels pecats que cometem, dels venials i dels capitals. I de les bondats de compartir i del treball en equip, i de la difusió lliure de la informació. I d'implicacions de
grans societats econòmiques i polítiques que castren el coneixement.

I ens explicà la seva solució GNU.

I dedicà un capítol, com no, al món de l'educació. Al ser-vicio que MS ofereix a les escoles.
I en algun moment fins i tot el vam veure amb l'aurèola santa. I ens acabà d'explicar els seus manaments. I va santificar el lloc. I ens va indicar que marxéssim en pau i que divulguéssim la seva paraula.

Paraula d'Stallman."

1 comentari:

  1. Es troba a faltar alguna gravació de la xerrada. Ja sé que acostumen a ser una mica cutrilongues però sempre es pot extreure alguna cosa per passar-la/explicar-la a classe.

    Salut i GNU/GPL per tothom

    ResponElimina