diumenge, 25 d’octubre del 2009

Un mes de Projecte 1 a 1.

Font: Tecnocat

Ja portem un més des que vam començar a repartir els ordinadors a professors i alumnes, per tant ja podem començara fer valoracions de com va funcionant el projecte.

Aquesta valoració podem separar-la amb dos aspectes, el primer i essencial és la connectivitat dels ordinadors a la xarxa, i el segon lloc el material de llibres digitals. Fins ara tant sols havíem parlat del primer perquè crec què és el que ha de funcionar, l'altra sempre podem trobar alternatives.

La connectivitat, doncs tot i haver passat un més la solució es va dilatant, es hora d'ara que no podem assegurar als nostres alumnes, els 4 grups que tenim que es podran connectar amb seguretat i treballar amb normalitat. Tenim alguns alumnes què a hores d'ara encara no es poden connectar sempre, i altres que a mig treballar se'ls desconnecta. Fa dues setmanes, vam fer un intent de millora i no el vam notar, dijous, vaig tornar parlar amb els responsables del projecte i em van dir què tornes demanar un canvi, al fer-ho ens vam adonar que el primer canvi no s'havia guardat, un petit error, es va fer el canvi, però no es va desar. A vera ara que s'ha desat, si la setmana vinent, es va normalitzant i millora significativament.

Una preocupació és si el windows o la Linkat van millor, el cert es que l'us dels alumnes podríem dir que va entorn a un 60% a 30%, i la seva sensació és que va absolutament igual amb un o amb l'altra. És més molts dels alumnes que fan servir la Linkat, és perquè el windows no els ha funcionat al principi, i la Linkat si, i s'han adaptat perfectament.

A hores d'ara encara detectem connexions mal configurades, amb un o altra sistema, i això be determinat les la complexitat de configurar-ho, per uns alumnes amb pocs coneixements. A alguns els hem de configurar el professorat, ja que ells són incapaços de fer-ho. Això es la diversitat a la secundària.

A la Linkat s'ha detectat un problema de que quan se suspèn, atura l'ordinador per tancar la tapa, després perd la connexió, remenant tant sols he trobat una solució temporal que és executar un fitxer. m'he estat barallant amb forces fòrums, i possibilitats i no hi he trobat la solució definitiva.

Per un altra costat ja ha sortit la versió definitiva de la Linkat, i hem de cercar el mètode d'actualització, de moment haurem de continuar amb la beta, ja que actualitzar-ho per internet és inviable, son unes quantes hores de connexió.

El següent problema que tenim és degut a l'estructura de connexió a internet que han definit, sense tenir en compte cap dels comentaris fets fins el moment. Ho recordaré, han muntat una línia ADS, per els llibres digitals, i poca cosa més i la resta l'han desviat per la xarxa ja existent dels centres. Això ha provocat, primer una saturació d'aquesta xarxa, hem de contar que velocitat de connexió de la xarxa del centre es de 2 Mb, quan casi tothom en te 3 a casa per ell sol, podeu fer-vos una idea. A més d'això no hi ha cap control sobre el que hi fan per aquesta línia, no hi havia cap centre preparat, i Educació no ho ha tingut en compte, en el cas del meu centre caldrà gastar-se uns quants milers d'euros del seu pressupost per poder-ho controlar.

Tot i això seguim endavant intentant portar el dia a dia el millor possible, no sense cansament.

El tema de material digital, no hi entraré gaire, de moment direm tant sols que deixa molt que desitjar. El comentari d'un professor va ser: “Hi ha material d'aficionats que és molt millor al que ens dona l'editorial”. Amb això em sembla que queda resumit. Però ja hi entrarem més a fons quan la part tècnica funcioni perfectament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada