dissabte, 24 d’octubre del 2009

Terminals lleugers i HEURA: la història continua


Doncs som a l'Octubre i ens trobem amb el mateix problema al nostre centre. Els meus coneixements no són prou com per entendre de quin problema es tracta (tot i haver llegit sobre el tema) i tampoc trobo de moment qui ho pugui solucionar. Es veu que a la província de Girona encara no s'hi havien trobat i escric aquí per si algú em sap donar alguna solució...és un

error greu, al meu entendre, que un projecte com l'Heura no contempli la possibilitat dels servidors de terminals. Tenim al centre unes "caixetes blanques" molt noves i boniques sense utilitzar!...doncs quan ens va arribar l'LTSP i els deu terminals lleugers de catàleg,no va haver una altra solució que connectar a través d'un switch i tirar 10 cables des d'aquest cap als terminals. Total,que el meu director (i crec que amb tota la raó),està ben empipat en veure tota la "cablejada" que hi ha pel mig, per no poder utilitzar els punts de dades de l'Heura.

Però el que a mi em comença a indignar,és que la nostra aposta per aquest servidor era estratègica, per poder anar afegint (i recuperar) terminals "vells" de les aules...però ¿a on els puc connectar si la xarxa Heura i aquest "spanning tree" no deixarà que arrenquin? Com els explico als mestres que l'ordinador que tenen a l'aula i que volíem reutilitzar,de moment no els servirà?

Reclamo altre cop (aquí i on faci falta) més facilitats per part del nostre Departament a l'hora de treballar amb la Linkat als que tenim ganes de fer-ho perquè pensem que els motius ètics i econòmics que se'n deriven no poden ser ignorats.
Com sempre m'agrada pensar en trobar el camí per arribar a bon port,vaig preguntant a veure com ho podem fer.Ara encara no sé de quina manera,però ens en sortirem :-)
(Perdoneu pel to del missatge,però és una més que s'afegeix a tota una sèrie de coses que no entenc i no m'agraden)

Força Linkat!


Xavier Rodríguez.Coordinador d'informàtica de l'Alfons I de Puigcerdà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada