dimarts, 1 de setembre del 2009

Els perills del núvol...

Esquema Font: Linkat

Cada dia creix el número d'aplicacions d'escriptori via web i els oferiments per l'hostatge de fotografies, vídeos, documents, presentacions... Obrir un compte és molt fàcil. Però... i si tanquen l'aplicatiu? No estem parlant de suposicions: Bubbleshare deixa d'oferir els seus serveis. Era un dels recursos utilitzats per molts centres per penjar els àlbums de fotografies. “Bubbleshare, semblava una web prou sòlida i que aguantaria durant molt de temps, i de cop veiem que no és així, tots els esforços i hores de dedicació penjant i preparant coses s'han anat en l'aire, i ara que hem de fer? Cercar una altra servei i tornar dedicar hores a posar les coses en condicions?” (Josep M. Sardà - Llista El termòmetre TIC)

“El tancament d'aquest servei que comentes posa de manifest un dels riscos d'aquest model: els usuaris fan servir un servei gratuït confiant en la seva continuïtat però sense tenir-ne cap garantia. En el cas de Bubbleshare veig que es tracta d'un servei del grup Disney (que inclou ABCNews, ESPN i molts altres), la qual cosa podria fer pensar que no està en perill, doncs mantenir-lo en funcionament no suposa un gran cost per a una empresa d'aquestes dimensions. El seu tancament és la prova de que la solidesa de l'empresa no és cap garantia” (David Jacovkis - Llista El termòmetre TIC).

Segons Artur Guillamet - Llista El termòmetre TIC: “La clau de la solució és la d'ubicar servidors en el propi centre però amb control i gestió remota... Llavors si que seria possible disposar de totes les eines al propi centre (Moodle, Intraweb, email local, espai de disc de xarxa, aplicatius didàctics, velocitat de lan, etc.) Tot això per a cada alumne i professor. Els professors del centre solament haurien de ser usuaris i aplicadors d'aquestes eines TIC en les seves tasques docents. Totes les tasques d'administració serien remotes i el Departament d'Educació hauria de proveir tots els programes i dades a utilitzar des d'aquest servidor.
Opino que amb aquest sistema es garanteix la continuïtat del servei, la privacitat de la informació i la rapidesa de treball. A més, ens evitaria que passessin coses com les que es comenten i tots els centres podrien tenir una uniformitat a nivell local”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada