diumenge, 6 de setembre del 2009

Com gestionar el correu de la XTEC des de GMAIL

Tot i que ja fa temps que en Jordi Perales va penjar a YouTube aquest videotutorial, des del portal pensem que és interessant que la gent conegui que pot continuar llegint el correu electrònic de la XTEC a través de Gmail, amb més de 7 Gb d'espai, amb un potent filtre antispam, una adreça que hom pot personalitzar.

A banda d'això, l'ús de Google Apps permet al centre educatiu de tenir la seva pròpia identitat a Internet lligada als serveis que ens ofereix Google. (correu, calendari, etc.).

L'experiència que estem tenint amb aquest portal i Google Apps és increïble ja que, a banda del domini principal (www.eltermometretic.com), hem pogut donar d'alta els subdominis següents tot fent ús també d'eines de la xarxa:

m.eltermometretic.com (versió mòbil del portal)
video.eltermometretic.com (canal youtube )
llista.eltermometretic.com (llista de distribució amb Google Groups)
noticies.eltermometretic.com (agregador de RSS - FriendFeed)

I el cost de tot això a l'any és equivalent a un menú econòmic de qualsevol dia laborable.

Ara sí, us deixem el post que va fer en Jordi en relació a la descàrrega del correu de la XTEC amb Gmail.

P.S: Si voleu donar-vos d'alta a Gmail, podeu fer servir aquest tutorial.


Font: Jordi Perales

Des de fa un temps que vinc gestionant diferents correus electrònics des d'un compte de GMAIL i els resultats són impressionants. Des d'un sol compte de correu electrònic puc gestionar tots aquells comptes que utilitzo habitualment.

La veritat és que arriba un moment en que amb tants de comptes es fa difícil entrar en tots cada dia. Però en canvi, amb GMAIL podem rebre centralitzats tots els correus i a més escriure des d'un compte diferent sense sortir de la pròpia pàgina.

Això sense anomenar la gran quantitat de serveis que ens ofereix el servei de google. Aquí teniu un vídeo on explico com gestionar el correu de la xtec des del GMAIL


1 comentari:

  1. Estic molt d'acord que els serveis oferts per Google com GMail Googlegroups i concretament GoogleAps són molt bons per la gestió de comunitats. Com a admin de la web d'un CEIP (públic) i llista de correu de l'AMPA fem servir forces eines d'aquestes, però la solució als problemes no seria que més aviat es posessin les piles els del SAU d' XTEC.cat ?
    Salut des de Sant Cugat del Vallès

    ResponElimina