dilluns, 4 de maig del 2009

Projecte 1 a 1: i els coordinadors què?

Els responsables de l'organització de Centres (direccions generals ....), han de definir el model coordinació en els centres.

Hi ha veus (amb responsabilitats de projectes del departament), que indiquen que els centres solament han de procurar una bona connexió a internet, ja que segons sembla totes la interacció dels continguts, i treballs amb els alumnes es farà via web a través de centres de calculs preparats per aquesta tasca. També sembla que les possibilitats de la Web 2.0, aporten facilitats en aquesta filosofia de treball. Per això renuncien a potenciar una figura amb capacitat de gestionar els recursos que fan falta en el desenvolupament de les tecnologies de la informació en els centres. Personalment, crec que és un model massa precipitat i no assegura que docent pugui contextualitzar juntament amb els seus alumnes l'ús de noves formes de treballar. D'aquesta forma, també es renúncia a la cultura informàtica que obligava als centres a estar al dia, i repercutia a dominar més la concepció global de les tecnologies de la informació per part de la comunitat educativa.


Aquesta dependència dels servidors de les editorials i de la Web 2.0, farà que el coneixement quedi restringit per les pautes que fixin aquestes grans coorporacions. Ens trobarem un altre cop amb el mateix problema que passa amb el SO de ms$, i s'haurà deixat passar una de les oportunitats més rellevants en les TIC catalanes, que és la incorporació a través del programari lliure amb possibilitat d'intervenció i amb moltes possibilitats didàctiques a diferents nivells.

En definitiva, s'ha fixar directrius clares per aquesta figura ja que les persones que desenvolupen aquesta tasca hi tenen dret.


Josep Almar

Coordinador d'informàtica de l'IES “Puig Cargol”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada