dimarts, 21 d’abril de 2009

UMPC's Project a les Terres de l'Ebre

El 20 d'abril, en la tercera sessió del Seminari TAC de les Terres de l'Ebre s'ha realitzat la presentació de l'experiència que s'està portant a terme amb el Projecte de Investigació amb UMPC's. Es tracta d'un projecte a l'empara de l'ICE de la Universitat Rovira i Virgili, i que compta amb el partenariatge tecnològic de Acer Computer Ibérica. A més, emprant el sistema operatiu Linkat, propi de l'àmbit educatiu català. Un dels primers èxits del projecte ha estat l'obtenció d'una imatge de clonació del sistema operatiu Linkat, a partir d'un USB. Per tal de poder inserir aquesta imatge en l'Acer One Aspire, es pot obtenir de les adreces següents i també al següent post de El Termòmetre de les TIC:
Important: Abans de restaurar les imatges, cal llegir detalladament les indicacions. Tant el procés de creació dels USB com la restauració dels Acer eliminen qualsevol informació existent al disc dur i al pendrive. No ens fem responsables de les possibles pèrdues que puguin haver-hi.

El projecte d'investigació es va iniciar a primers del setembre passat, coincidint amb l'inici del curs acadèmic, i tot i el camí que encara té per endavant, als assistents els ha estat molt interessant conèixer de primera mà algunes de les reflexions que ja es poden extreure. Més si tenim en compte que amb un termini no massa llarg de temps, seran diversos els professors, centres o fins i tot alumnes a mode particular, que introduiran aquests dispositius en el seu dia a dia d'aula.

Podreu trobar més informació sobre la xerrada, conduïda per Marià Cano, un els professors investigadors del projecte, a l'adreça: http://tresescompanyia.blogspot.com/2009/04/umpcs-project.html

Esperem que poc a poc l'ús d'aquests dispositius es vagi generalitzant a les nostres aules, però més important que tot això serà veure quines noves dinàmiques permeten posar en funcionament, i quines bones pràctiques es despleguen pel que fa al seu ús.


Aprofito aquestes línies per tal d'agrair a Joan de Gràcia la seva gran tasca en la generació d'una imatge Linkat per a aquests tipus de dispositius i els seus bons consells pel que fa als aspectes tècnics, tant de Linux en general com de Linkat en particular.



Salutacions cordials

Artur Tallada

-------------------------------------------------------------------------------
Servei de Tecnologies per a l'Aprenentatge i el Coneixement
Direcció General d'Innovació
Departament d'Educació – Generalitat de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada