divendres, 10 d’abril del 2009

Què està passant amb les ADSL del Departament?

Des de fa uns mesos s'està duent a terme un canvi "silenciós" als routers del Departament. En concret, s'ha canviat la IP pública del router ADSL. Això no hauria de ser cap notícia si no fos perquè no es pot accedir als serveis web del centre des de fora. Es veu afectat d'aquesta forma l'accés al moodle del centre, a l'accés remot, etc.


Què ha succeït?

La nova IP del router no es correspon amb la IP que tenen registrats els servidors de DNS del Departament d'Educació (213.176.161.16, 213.176.161.18). El problema és que Telefònica no comunica aquest canvi al Departament i per tant les DNS mantenen les IPs antigues (prèvies al canvi). Han estat força centres els que s'han trobat amb aquesta situació i, de la nit al dia, et quedes sense moodle, els alumnes sense poder accedir al material/activitats online, etc.


Què ha fallat?

La notificació del canvi al Departament d'Educació, la comunicació als centres de què realment podia passar aquest fet. Des del Departament sembla que la solució passa per posar-se en contacte amb el SAU (sau.educacio) per donar "parte" d'aquest incident i solucionar-lo. Aquest pedaç soluciona el problema al centre però no s'avança amb el que realment és el problema ja que demà li tocarà patir a un altre centre i s'hauran perdut dies sense saber què passa, sense poder accedir als serveis web.


I a partir d'ara?

Cal esperar que la coordinació entre Telefònica i el Departament millori i que el dia a dia dels centres educatius no es vegi alterat per aquest tipus de problemes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada