dijous, 16 d’abril del 2009

La UOC impulsa una acadèmia europea de programari lliure

En Free Knowlegde Institute, també hi participen la Universitat Oberta dels Països Baixos i l’Instituto Superior de Ciências do Trabalho e da Empresa de Portugal

Nota: Notícia extreta de Vilaweb


La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) col·labora en l'obertura de la Free Technology Academy, una acadèmia europea de formació a distància sobre programari lliure ideada pel Free Knowledge Institute. La UOC hi aportarà els materials, alguns professors i l'experiència del màster oficial de programari lliure que ja ofereix, a més de la tecnologia que fa servir al campus virtual. Hi ha previst que la nova acadèmia s'inauguri el 2010.

A més de la UOC, també hi participaran la Universitat Oberta dels Països Baixos i l’Institut Superior de Ciències del Treball i de l'Empresa de Portugal i té el suport econòmic del programa europeu de formació permanent Lifelong Learning Programme.

Els responsables del Free Knowledge Institute diuen que l'ús del programari lliure i de codi obert s'escampa ràpidament entre les organitzacions privades i governamentals, però que encara hi ha pocs professionals, professors i executius que coneguin prou aquests camps. Això, pensen resoldre-ho amb la nova acadèmia, que no començarà a funcionar fins el 2010, tot i que els primers materials es publicaran aquest estiu i tothom els podrà descarregar.Agraiments a: Xavier Rodríguez (Coordinador d'Informàtica d l'Alfons I)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada