dimarts, 14 d’abril del 2009

Instal·lant Linkat 2.1 en 50 màquines i 2 servidors. Temps màxim: 20 hores

Nota: L'article original es pot consultar al blog http://www.jordiperales.com


La setmana passada, mentre les escoles estaven sense alumnes vam anar a fer l'actualització a la linkat 2.1 de tots els ordinadors que podien suportar la versió de linkat al CEIP Els Estanys de Platja d'Aro.

Val a dir que no es va fer l'actualització en tots els ordinadors del centre (més de 100 punts d'accés a la xarxa), sinó que només es va fer en aquelles màquines que, per una simple qüestió d'antiguitat, podien suportar-la. A les més velles es va mantenir la possibilitat d'engegar com a terminal lleuger, tal i com venien fent des de fa més de dos anys.


Ens vam plantar dos docents al centre. El dilluns 6 d'abril començàvem a fer la instal·lació del servidor, un nou ordinador que el mateix centre havia comprat. A les 10 començava tot el procés i abans de les 12 ja havíem acabat amb el servidor. Llavors, un tècnic de l'empresa on s'havia comprat l'ordinador va venir a veure com fèiem la instal·lació per xarxa.

Engegàvem la instal·lació en les 10 primeres màquines i un cop començada la instal·lació, vam marxar a dinar amb la directora. En tornar, només calia acabar la personalització de les màquines i punt i final. Mentre això s'acabava de fer, engegàvem la instal·lació en la resta de les màquines de l'edifici principal i les vam deixar preparades per a acabar la personalització a l'endemà. Teníem en marxa més de 35 màquines a la vegada.

El dimarts dia 7 d'abril ens hi tornàvem a posar a les 10 del matí, després d'haver esmorzat. Calia acabar la personalització que havíem començat el dia anterior i abordar la instal·lació en els ordinadors de l'edifici d'educació infantil. Res, en 3 hores havíem enllestit tota la instal·lació dels ordinadors que quedaven.

Com podeu suposar, vam marxar a dinar. Quedava pendent la reconversió de l'antic servidor linkat en un simple servidor de pàgina web, cosa que vam fer en 2 horetes més després de l'àpat.

Resumint:

  • Instal·lació del servidor: 2 hores
  • Actualització dels ordinadors (50 màquines): 8 hores x 2 persones = 16 hores
  • Instal·lació servidor pàgina web: 2 hores
  • Total: 20 hores

Hem de tenir en compte que aquestes 20 hores són realitzades per docents, per tant, cal entendre que si hi ha una empresa experta en sol·lucions de diversos tipus, que forma als seus treballadors d'acord amb les necessitats del client, que remunera adequadament la feina realitzada, que s'interessa per les necessitats del client, que adequa el servei a l'evolució del servei que ha de donar, ... la dedicació horària per a l'actualització de tots els sistemes d'un centre serà molt menor que la que vam fer dos simples docents "no tècnics"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada