diumenge, 12 d’abril del 2009

Comentari sobre les ADSL del DepartamentCertament (tal com es diu en aquest fil i a http://www.eltermometretic.com/2009/04/que-esta-passant-amb-les-adsl-del.html) estan canviant les IPs públiques dels Centres. I hi ha Centres on estan canviant, a més, el router. Amb la qual cosa te'l deixen amb la configuració estàndard i has de tornar a fer tots els tràmits amb el Departament si hi tenies altres serveis.

Sóc Coordinador de TIC en el Centre on estic des del curs 1998-99. Anys enrere teníem el nostre servidor web (amb Moodle inclòs) a través de l'ADSL de la XTEC. Durant unes vacances de Nadal ens van canviar la IP sense cap mena d'avís. Sense comentaris ... No he entès mai perquè els Centres hem de tenir una ADSL de Telefónica a través de la intermediació del CTTI i de la XTEC, amb un router en el qual no poguem intervenir directament. Una connexió que falla sovint, suposo que degut al gran ús de cabal que fem des dels Centres.


Dic gran ús de cabal perquè la majoria de Centres no disposen de cap mena de tallafocs que els permeti organitzar adequadament les connexions. És com si cada dia omplíssim la banyera en lloc de dutxar-nos. A més, les necessitats dels Centres han canviat molt des que ha aparegut la web 2.0 i les connexions són insuficients encara que estiguin adequadament gestionades. A hores d'ara hauríem de tenir connexions simètriques d'alta capacitat. Més si tenim en compte la lletra petita del "catàleg", on es deia que no hi ha servidors perquè s'ha fet tot un replantejament del tema de servidors en els Centres. Molt em temo que aquest replantejament sigui NO dotar els Centres de servidors i anar "centralitzant-ho" tot, basant-se en la web.

Salutacions, Josep Pujadas i Jubany

Professor de Tecnologia Coordinador de TIC (des 1998-99)
President de l'AEIC del 2000 al 2004

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada