diumenge, 29 de març del 2009

Jornada a Santa Coloma, 28 de març de 2009

Quasi una trentena de persones que ens vam reunir a l'IES Terra Roja de Santa Coloma de Gramenet ahir dissabte 28 de març. No es pot dir que fos una jornada, ni un seminari, ni un microcurset, ni una assemblea, però de fet va ser una mica de tot això.

Convocats per en Joan de Gracia, la primera part de la trobada va consistir en una presentació sobre la importància de fomentar l'ús del programari lliure als centres educatius. Seguidament ens va fer un estat de la qüestió del Projecte Linkat, i de la futura Linkat 3.Després del café, la cosa es va posar més tècnica. En Joan ens va impartir un taller sobre:

1. Compartir l'escriptori d'un equip en Linkat en qualsevol ordinador (no importa amb quin sistema operatiu) dintre d'una xarxa, instal.lant el programa Tight VNC, http://www.tightvnc.com/. Prèviament s'ha d'activar el servei VNC a l'ordinador amb Linkat que fa de servidor. El document que ho explica el trobareu en el document: "Accés remot en Linkat: estenem l'escriptori a tota l'escola" que podeu descarregar des d'aquí. La mateixa compartició d'escriptori es pot fer des d'un navegador web que suporti Java, sempre i quan tinguis activat el servei d'Administració Remota.

2. Una altra alternativa per compartir l'escriptori és el servei XDMCP. El programa que s'ha fet servir per connectar l'escriptori windows a l'escriptori Linkat és el xmins.

3. Compartir el nostre escriptori remotament per Internet, amb la utilitat gratuïta Yuuguu.La documentació d'aquests serveis es podrà trobar en aquesta adreça: http://download-linkat.xtec.cat/d83/Linkat2/


La tercera i última part va ser la més curta, però pot ser la més sucosa, i la de major interès per part del assistents. Es va encetar un debat sobre la situació de les TIC als centres educatius, i la figura del coordinador d'informàtica. Les meves reflexions sobre aquesta tercera part les deixo pel següent post.


Vídeo de la jornada


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada